incelemeler

Toshiba Sruga 8GB Flash Sürücü Hız Testleri...

  Daha önce 16 GB USB Flash Sürücü İncelemesi: Toshiba Hayabusa ve Transcend JF500 adında bir inceleme yazısı yazmış ve şöyle demiştim;


 "Girişi seviyesi Usb flash sürücülerin çoğunun yazma hızlarının yerlerde süründüğünü bildiğim için önce araştırdım. Araştırmalarım sonucunda giriş seviyesi belleklerin içinde en yüksek yazma hızına sahip modelin Transcend JetFlash 500 modeli olduğunu gördüm ama karşılaştırma yapabilmek için de bir tane de Toshiba Hayabusa aldım.

        Ancak araştırmalarım sırasında gördüm ki bu bellekler hakkında satan firmaların bile verdiği bilgiler yalan yanlış, çoğu zaman da hiçbir bilgi yok. Bu yüzden bu yazıyı yazmanın yararlı olacağını düşündüm..."


        Şimdi aynı mantıkla bugün satın aldığım TOSHIBA Suruga 8GB USB 2.0 flash sürücü ile yaptığım testleri yayınlıyorum. Bile bile neden lades deyip bu ürünü aldığımı sorarsanız sırf inceleme amaçlı bu ürünü seçtim. Yoksa bir önceki yazıda ki testlerde ortaya çıktığı üzere yine Transcend JF500'ü tercih ederdim...






  • Ürünü Vatan Bilgisayar'dan aldım ve 13 TL ödedim.
  • Ürün son derece ufak ve ince. Hatta o kadar ufak ki kolayca kaybedebilirsiniz.





Toshiba Sruga 8GB ATTO

Toshiba Sruga 8GB CrystalDiskMark




Benchmark sonuçları gayet güzel gibi görünse de maalesef gerçek hayat kullanım senaryolarına bu kesinlikle yansımıyor. Altta da görebileceğiniz gibi Toshiba Suruga 8 GB tıpkı Toshiba Hayabusa 16 GB gibi dalgalı bir yazma karakteristiğine sahip. Yazma hızı ise 2.77 ile 4.5 MB/sn arasında gidip geliyor.










Sonuç;


     Eğer yazma işlemini az okuma işlemini çok yapacağınız bir kullanım senaryonuz varsa ve cüzdanınızda taşıyabileceğiniz boyutlarda bir Usb flash sürücü arıyorsanız gayet ideal. Ama çokça yazma işlemi yapacaksanız büyük boyutlu dosyaları bu belleğe atmak işkenceye dönebilir. Bu yüzden uzak durun.

Yorumlar

Twitter

item