incelemeler

Lenovo IdeaPad Y570 Kullanıcı İncelemesi

Çoğunuzun bildiği gibi Sizde katkı verin! adıyla bir proje başlatmış ve sizlerden kullandığınız ve halen piyasada satışta olan (Yoksa bir anlamı olmaz) dizüstü bilgisayarlarınızla -bellli kriterler dahilinde- yapacağınız testleri ve bilgisayarınız hakkındaki görüşlerinizi bize ulaştırmanızı istemiştik. Bu çağrımız sonuç vermiş ama henüz gelen sonuçları yayınlama şansımız olmamıştı. İşte ilk yazıyı bu gün yayınlıyoruz. İzleyicilerimizden Murat Özdoğan'ın yaptığı LENOVO Ideapad Y570 59-316634 okuyucu incelemesi....




Allta yer alan inceleme tamamen kullanıcıya aittir ve özellikler tablosu dışında -aksi belirtilmediği sürecetarafımızdan ekleme yapılmamıştır. Bunu göz önünde bulundurun.



LENOVO Ideapad Y570 59-316634

Özellikler

  • CPU: Intel Core i7-2670QM
  • GPU: Intel HD Graphics 3000 + Nvidia GeForce GT 555M
  • RAM: 8 GB (2*4 GB)
  • Depolama: 32 GB mSATA SSD + 750 GB 5400 RPM HDD
  • Ekran: 15.6",  1366x768 Px.
  • ODD: DVD okuyucu/yazıcı
  • OS: Windows 7 Home Premium

Ürünün temel bileşenleri hakkında tam detaylı bilgiyi ise buradan indirebilirsiniz...



Nvidia GeForce GT 555M (Not: enpedi tarafından eklendi)


Isınma Değerleri;





 Benchmark Sonuçları;


Windows WEI puanı;



3DMark06 
(enpedi notu:Yeni sürücülerle bu puan 11 000 sınırına yaklaşabiliyor)




Witcher 2 oyun performansı;



Disk performansı 
(Not: enpedi tarafından eklendi)




Enpedi notu: Murat Özdoğan imkanı olmadığından çok fazla test yapamamış. Bilgisayar 3DMark11'den 1200 civarı puan alabiliyor. Oyunlarda ise Crysis 2, Call of Duty: Black Ops, Mafia 2, StarCraft 2, Battlefield: Bad Company 2, Colin McRae: DIRT 2, Dirt Showdown, Diablo III, Mass Effect 3, Star Wars: The Old Republic gibi oyunları yüksek (High) ayarlarda akıcı olarak çalıştırabiliyor.

Kullanıcı yorumları ve
Artılar eksiler...



Öncelikle merhaba nonpasaran,


Geri bildirim olayı gerçekten doğru, bu laptopu sizin paylaşımlarımlarınızla değil de kendi bilgilerime göre aldım, tabii bu size güvenmediğimden değil de bilgisayarı aldıktan sonra sizin paylaşımlarınızı ve bilgilendirmelerinizi gördüğümdendir.


Laptobumu aldıktan sonra bilgilendirmelerinizi takip etmeye devam ediyorum.


Bilgisayarım LENOVO Ideapad Y570 59-316634 modeli


Bilgisayarımın şikayetçi olduğum tek yanı kasasının biraz pasif kalması :)...


Onun dışında hiçbir problemi yok Super Energy Saver modunda bataryası 7 saat gösteriyor ama 5-6 saat ancak gidiyor kasmazsanız 7 saati de bulabilir. 


En güzel yönlerinden birisi de JBL marka hoparlörleri süper bir ses veriyor. ayrıca Lenovo'nun One Key Theater  ve fan ayarı gayet güzel 


Touchpad'i ise gayet güzel geniş ve iyi bir kullanım sağlıyor. 


One Key Recovery özelliği ile tek tuşla ilk günkü haline gelme özelliği de var.


The Witcher of Asassins'de yüksek ayarda 20-26 fps arası alıyorum. Ultra ayarda 11-14 arası fps alıyorum.


Skyrim 5'de ise High ayarlarda 28-32 fps alıyorum  Ultra  ayarlarda ise bu 18-22 ye düşüyor. 8 saat kesintisiz The Witcher oynadım, 6 saat kesintisiz Skyrim 5 oynadım


Hiç bir hata veya başka bir şeyle karşılaşmadım. Bilgisayarda bulunan SSD sayesinde 10-12 sn gibi kısa bir sürede açılıyor... Oyun için alınabilecek bir laptop


Ayrıca ilk aldığım ürünün sabit diski arızalıydı garantiye gönderdim ürün ellerinde yokmuş değiştirme talebi verdim değiştirdiler şu an 2. Y570'i kullanıyorum ve mutluyum :D


Ayrıca aynı bilgisayarın burada 13240 3DMark06 skoruna ulaştığını da görebiliriz.. (enpedi notu: Bahsedilen skor hız aşırtma ile elde edilmiştir. Varsayılan ayarlarla mümkün değildir. Hız aşırtma konusunda tecrübeniz yoksa denemeyin)


Teşekkür ediyorum kolay gelsin...  




İnceleme için Murat Özdoğan'a teşekkürler... Sizde katkı verin! projesi ile ilgili yazımızda belirttiğimiz gibi:

"Çok mennun olduğunuz bir modeli başkalarına önermek onlarında doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmak istemezmisiniz?

 Yada tam tersi alıp pişman olduğunuz soba gibi ısınan, fanı traktör gibi ses çıkaran bir modeli başkalarının da almasını, "Ben yandım başkası yanmasın" diyerek engellemek istemez misiniz?

 Cevabınız "Evet" ise ve tek yapmanız gereken altta vereceğimiz kritelere uygun verileri bize sağlamak. Yazıyı dilerseniz sizin adınızla (Gerçek adınız veya Internette kullandığınız lakabınız yada herhangi bir sosyal platformadaki profil bağlantınız ile birlikte) yada dilerseniz anonim olarak yayınlamaktan memnuniyet duyacağız. Arıca sizlerde sizin adınızla yayınladığımız inceleme yazısına üyesi bulunduğunuz platformlardan bağlantı verebilir ve çok daha fazla insanın yararlanabilmesini sağlayabilirsiniz..."

Yorumlar

Twitter

item