incelemeler

ASUS TAICHI™ 21 İncelemesi: Sonuç ve Fotoğraflar...

      

      TAICHI 21 incelememize kaldığımız yerden devam ediyoruz...

     Önceki bölümlerde (Genel Bakış.. ve Donanım ve Performans Testleri...) ürünün genel özelliklerini, donnaımını ve performansını incelemiştik. Şimdi ise son bölüm; Sonuç ve Fotoğraflar...



Sonuç...


         TAICHI uzun zamandır hakkında ne düşüneceğimi bilemediğim tek ürün oldu. Aslında genel izlenimlerim son derece olumlu ancak ürünün 2 eksi yönü kararsız kalmamda etken oldu. Gelin artı ve eksilerini görelim kararı da siz verin...



Artılar


  1. Ekranları. Üründe kullanılan 1080p IPS paneller gerçekten de son derece kaliteli.
  2. Kameraları. Çektiği videoyu sizde gördünüz. Bir notebook için son derece kaliteli.
  3. Sıradışı tasarımı. Ürünü kullanmak gerçekten bir zevk. Özellikle tablet kipinde 1080p IPS dokunmatik panelle internette dolaşmak son derece keyifli. Bunu dokunma ile sayfayı küçültüp büyütmeye tam destek veren Internet Explorer 10 ile yaptığınızda daha da keyifli oluyor.
  4. Performansı. Ürünün öyle ufak tefek olduğuna bakmayın basbayağı bir standart notebook performansına sahip. 
  5. Taşınabilirliği. Ürün performansına ve çift ekranına rağmen kadar inceki defter kılıfına benzer kılıfına koyduğunuzda anlıyorsunuz. Allah göstermesin, evinize hırsız girse ve ürün kılıfında olsa muhtemelen hırsız bunun bir notebook olduğunu fark etmeyecek defter zannedecektir :)



Eksileri



  1. Fiyatı. Ürünü internetten almayı kabul ederseniz 2800 liradan aşağı bulmanız mümkün değil. Ulusal mağazalarda ise 3000+ etiketlerle satılıyor. Kullanılan malzeme düşünüldüğünde belki çok değil ama Türkiye şartları düşünüldüğünde bu fiyat oldukça caydırıcı. 2250 liralar civarı bir fiyata satılsaydı hiç düşünmeden tavsiye ederdim. 
  2. Pil ömrü. Bu sınıf bir bilgisayar için pil ömrü vasatın altında. Normal kullanımda ekranı %50 parlaklığa getirseniz dahi 3-4 saat civarı bir pil ömrü var. Oysa bu sınıf tam taşınabilir bir üründe bu pil ömrünün daha yüksek olması gerek.





Eğer ürünün eksileri sizin için önemli değilse bu sınıfta alınabilecek en iyi alternatiflerden biri. Benim kullanım amacıma uygun sınıfta bir bilgisayar olmasa da kullandığım 10 gün boyunca oldukça keyif aldığımı söyleyebilirim...




Fotoğraflar...




             Fotoğraflar yüksek çözünürlüklüdür. Orjinal boyununda görüntülemek için sağ tıklatıp ardından "Bağlantıyı yeni sekmede aç"a (Tarayıcınıza göre bu seçenek değişebilir) tıklatabilirsiniz.





















Önceki bölümler...


Yorumlar

Twitter

item