incelemeler

Microsoft Arc Touch Fare İncelemesi

          Fare satın alanların karşılaştığı en büyük problem almayı düşündükleri fareleri deneme imkanı bulamamaları. Çünkü fareler genelde vakumlu ambalajlarda satılıyorlar ve tüketicinin bunları deneme şansı olmuyor. Nedense binlerce liralık bilgisayarları teşhir eden ve müşteriye deneme imkanı sunan teknoloji mağazaları 3 kuruşluk fareler için aynı imkanı sunmuyorlar. (Bana yapılan geri dönüşlerden Saturn mağazalarında teşhir ürünü bulunduğunu ve müşterilerin alacakları fareleri deneyebildiklerini öğrendim. Bütün teknoloji marketlere örnek olmasını diliyorum) Bu yüzden fare almak isteyen insanlar genelde körlemesine alıyorlar ve durum tamamen "Ne çıkarsa bahtıma" durumu oluyor. Bunlardan biri de benim :)


          5-6 senedir fareler ile problem yaşıyorum çünkü aslında son derece basit olan ihtiyaçlarımı karşılayan tek bir fare bulamıyorum. Bu yüzden de sürekli fare değiştiriyorum. Daha evvel kullandığım Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 ve Microsoft Explorer Touch Mouse ile ilgili inceleme yazıları yazmıştım.  Microsoft Explorer Touch fereden sonra sırasıyla Microsoft Arc TouchLogitech Performance MX ve  Logitech Anywhere MX kullandım. halen aradığımı bulmuş değilim...
Ama bu görüşlerimi yazmayacağım anlamına gelmiyor...



Genel bilgiler...

  • Fare 2 adet küçük kalem pille çalışıyor ve pil süresi oldukça yeterli.
  • Pil için, Led durum göstergesi mevcut ve normal şartlarda yeşil renkte ışık verirken, (Sadece ilk çalışmada ondan sonra led sönüyor) pil zayıfladığında kırmızı renkte ışık vererek uyarıyor. 
  • Üründe tekerlek yerine kaydırma işlevini gören bir dokunmatik şerit var. Ancak Explorer Touch'ın aksine dokunmatik yüzey sadece dikey kaydırma işlevi görüyor. Yana doğru kaydırma fonksiyonu yok.
  • Kaydırma şeridi hıza duyarlı. Bu sayede çok uzun dökümanları yada sayfaları tek fiskede sonlandırabiliyorsunuz. Ayrıca hıza olan duyarlılığı da ayarlama imkanınız var.
  • Orta tekerlek tuşu ise mevcut değil. Bunun yerine dokunmatik yüzeyin ortasına ardarda 2 kere dokunuyorsunuz.
  • Üründe açma kapama butonu yok. Bunun yerine ürünü kullanmak için kırdığınızda açılıyor. Düz hale getirdiğinizde kapanıyor.




  • Alıcısı -artık her ne kadar standart olduysa da- çok ufak ve bilgisayara takıp bir daha unutuyorsunuz.  Alıcıyı kullanmadığınızda muhafaza etmek için bir yuvası yok. Onun yerine alıcıyı farenin altındaki mıknatıslı yüzeye yapıştırıyorsunuz.




  • Ürünün kullanımı ile ilgili animasyonları burada görebilirsiniz.



Sonuç;



  • Ürünün en büyük özelliği dizaynı. Ürün gerçekten de çok ama çok şık. Ürün teknoloji ile uzaktan yakından alakası olmayan insanların bile hemen dikkatini çekiyor.
  • Ürünün her yüzeyde çalışmasını sağlayan BlueTrack Technology® kesinlikle Explorer Touch fareye göre daha başarılı. 3 tane farklı Explorer Touch fare kullandım ve hepsinde bazı zor yüzeylerde sorun yaşadım. Ama Arc Touch aynı yüzeylerde sorunsuzca çalıştı.
  • Ürünün sorunu ise tekerlek tuşunun olmaması. Yukarıda behsettiğim üzere tekerlek tuşu yerine dokunmatik şeridin ortasındaki noktaya çift dokunmanız gerekiyor. Ancak fareye bakmadan bu nokayı denk getirmek her zaman mümkün olmuyor. Ayrıca oyunlarda siz basıncaya kadar iş işten çoktan geçmiş oluyor. Açıkçası bu kadar mükemmel bir ürünün bu kadar saçma bir tercih yüzünden berbat edilmesi garip olmuş. Bunun dışında tekerlek tuşunu (Orta tuş) çok kullanmıyorsanız şiddetle tavsiye ederim.


Yorumlar

Twitter

item