incelemeler

Piyasayadaki İlk Sandy Bridge Notebook : HP Pavilion dv7-5000et


CES 2011'de tanıtılan Sandy Bridge işlemcili Notebooklar arasında piyasaya en çabuk sürülen  HP Pavilion dv7-5000et oldu. Gerek yeni nesil işlemcisi gerekse yeni ekran kartı ilgi odağı. Bu konuda bana da oldukça fazla soru geliyor ve hepsini ayrı ayrı yanıtlamaktansa bu model hakkında edindiğim kullanıcı yorumlarını ve bilgileri burada paylaşayım istedim. Bu bir inceleme olmayacak sadece kullanan kullanıcılardan edindiğim bilgileri burada sizlerle paylaşacağım...




Modelin spesifikasyonlarına buradan ulaşabilirsiniz.


  • Modelin boşta çalıştığında işlemci sıcaklığı 50-53 °civarı. İnternet kullanımında yani hafif yük bindiğinde ise 60-65 arası seyrediyor. 10 dakikalık stress testinin sonucunda ise işlemci 90 °C'yi görüyor.
  • Ekran kartı ise boşta  45-50 °C lerde. 

























  • HP'nin bir türlü düzeltemediği sürekli ve sesli çalışan fan bu modelde de mevcut. Bios'tan sürekli çalışmasının önüne geçtiğinizde ise (Fan Always On-Disable) fan her 20 saniyede bir çalışıp duruyor ve kullananı deli ediyor!
  • Tabii çoğunuz 6570'i merak ediyor. Daha önce yaptığım yorumlarda da 5730 ve 435M'in %10 kadar üstünde bir kart olmasını beklediğimi söylemiştim. Aynen de öyle çıktı. Altta 1280x768 çözünürlükte 3DMark06'dan aldığı puanı görüyorsunuz:

























  • O.C. ile 11000 puanı zorluyor. (260M-4850 seviyesi)



























































  • Notebook'a 2. bir sabit disk takılabiliyor. Buda 2. diske ayrılan alan;






  • Batarya süresi beklenenden çok iyi. Ekran parlaklığı %50'de 4 saat gittiğini söylüyor kullanıcılar.
  • Ancak Optimus'ta olduğu gibi grafik kartları arasında geçiş olanağı yok. Ama Envy'de bu seçenek duyuruldu.
  • Kullanılan panelin modeli LGD027A


Sonuç olarak i7 işlemcilerin Sandy Bridge platformu ile beraber 32nm. mimarisine geçmesi, beklenildiği gibi sıcaklık değerlerini çok aşağı çekmemiş. 45 Watt güç harcaması ve 4 çekirdek için bununda normal sayılması gerektiğini düşünüyorum.
Bence bu modeli almayı düşünen arkadaşlar diğer Sandy Bridge işlemcili Notebook modellerinin de çıkmasını beklemeli ve öyle karar vermeli. 

Ancak hep belirttiğim gibi oyun oynamak için veya genel kullanım için notebook alan arkadaşların i5 işlemcili modellere yönelmesini tavsiye ediyorum. İ5-560M veya i5-460M işlemci ve 6570 ekran kartından oluşan bir konfigürasyonun oyunlarda göstereceği performans olsun olsun %1-2 daha düşük olacaktır. Buna karşın 20 °C daha serin bir makinayı kullanmak, hem kullanım konforu açısından hem de uzun ömür açısından çok daha iyi bir seçenek gibi duruyor...

Yorumlar

Twitter

item