incelemeler

ASUS VivoBook S400CA (Touch) İncelemesi I - VivoBook Ailesine Genel Bir Bakış


Asus, Windows 8 ile beraber ürün portföyünü güncelledi. Aşina olduğumuz Zenbook serisine Touch desteği gelirken diğer yandan yeni ürün aileleri ile tanıştık: TAICHI, Transformer Book, VivoBook ve VivoTab.
     

        İlerleyen günlerde diğer ürün aileleriyle ilgili de inceleme yazıları yazmayı planlıyorum ama bu yazıda VivoBook ailesine mensup S400CA'yı inceleyeceğiz.

        Asus Türkiye tarafından bana sağlanan ürünü 10 gün boyunca kullanma şansım oldu. Bu süre zarfında ürünü detaylıca inceleme fırsatı buldum. Şimdi geçelim izlenimlerime...





VivoBook Ailesine Genel Bir Bakış





        VivoBook ailesi 4'e ayrılıyor:  15.6" boyutunda S550CA ve S550CM, 14" boyutunda S400CA, 13.3" boyutunda S300CA ve 11.6" boyutunda S200E.

       Bütün modellerde fırçalanmış alminyum metal kasa, dokunmatik ekran ve SonicMaster ses sistemi standart. Ayrıca bütün modellerin ekranı benim tam sevdiğim gibi çerçevesiz ekran. Yani ekranın size bakan kısmı tek parça cam. Bu hem hoş bir görünüm veriyor hem de temizleme/temiz kalma açısından büyük avantaj.





         Çoğu Ultrabook'da olduğu gibi pil kasanın içinde yani sabit;





       Soğutma çıkışı ise yanda değil altta. Bu dizüstü bilgisayarınızı gerçekten dizinizin üstünde kullanıyorsanız -çoğu Ultrabook'da olduğu gibi- kullanım konforunu düşürebilir.




        Ürünün sol yanında Kensington kilidi, 2 tane USB 2.0 portu, mikrofon/kulaklık jakı, SD kart slotu bulunuyor.





         Sağ tarafta ise USB 3.0 portu, HDMI çıkışı, VGA, Ethernet ve güç girişi mevcut.





       Ürünün klavyesi Chiclet diye tabir edilen türden. Çoğu kullanıcı konforsuz buluyor ama ben seviyorum. Ayrıca diğer klavye türlerine göre daha şık bir görünüm katıyor ürüne...





        Toucpad ise geniş ve kullanımı kolay. Ayrıca ASUS Smart Gesture yazılımının yardımıyla Windows 8 ile tam uyumlu olarak çalışıyor





        Dokunmatik ekran ise son derece akıcı açıkçası ben hiç takılma yaşamadan kullandım ve son derece beğendim. Dokunmatik ekranın kullanımını kolaylaştırma adına ekran oldukça geniş bir açıda arkaya yatırılabiliyor...





         Ürün 65 W bir adaptör ile geliyor. Adaptör küçük ve hafif. Bu da taşınabilirliği arttırıyor...(Yanındaki disk 2.5" bir disk ve boyutu 7x10 cm.)





Resimler...












* Yorumlarınızı son sayfaya yapabilirsiniz...

Yorumlar

Twitter

item