incelemeler

Asus N56VZ İncelemesi III - Sonuç ve Resim Galerisi

    İlk bölümde  Asus N56VZ serisinin kasa ve donanımını, 2. bölümde ise performansını incelemiştik. Şimdi son bölümle incelemeyi tamamlıyoruz...










Sonuç;


Notlar;


  • Ürün sınıfının gereği ağır bir ürün. Özellikle i7 işlemcili modellerin 120 W adaptörü maşallah tuğla kadar. Bu yüzden sık sık taşıyacaksanız bunu göz önünde bulundurun.
  • Üründe elektrik kaçağı mevcut. Bu sorun Asus'a ya da N56 serisine özgü bir problem değil. Bütün metal kasalı ürünlerde marka/model fark etmeksizin görülüyor. Kısa süre önce incelediğim Vivobook'da da aynı sorun vardı.

    Çözüm ise basit: Topraklı priz kullanmalısınız.

    Ancak topraklı prizin sadece adının/şekilinin topraklı priz olması yeterli değil. Priz işlevsel olarak da topraklı olmalı. Yani bulunduğunuz binanın elektrik şebekesindeki toprak hattı çalışır durumda olmalı + Priziniz topraklı priz formunda ve toprak hattı kablosu takılmış olmalı. Uzatma kablosu kullanıyorsanız aynı şeyler uzatma kablosu için de geçerli.


Artılar;


  • Ekran. Ürünün ekranı bu sınıf modeller arasında en iyilerinden bir tanesi. Ayrıca mat ekran yansımayı engellediği için gözü yormaması, gün ışığında dahi rahatça kullanılması ayrı bir avantaj.
  • Ürünün kasasının metal olması hem sağlamlık hissi veriyor hem de hoş ve elit bir görünüm sunuyor. Ayrıca ürün daha önceki N serilerine göre daha hafif ve ince.
  • Bir önceki sayfada "Isınma" başlığında açıkladığım üzerere bilgisayarın soğutma sistemi gayet verimli çalışıyor. 
  • Çok iyi ses kalitesi
  • Aydınlatmalı ve kullanışlı "Island Style" klavye
  • 4 Adet USB 3.0 portu




Eksiler;


  • Tıpkı geçen hafta incelediğimiz Vivobook'da olduğu gibi N56'da da bütün USB portlarının ön köşelerde yer alması sıkıntı yaratıyor. Buralara bir harici disk, Usb flash sürücü ya da kablolu fare taktığınızda fare ile etkileşime giriyorlar ve farenin çalışma alanını kısıtlıyorlar. En azından sağ arka köşede bir USB port olsaydı iyi olurdu.
  • "Sinir" Touchpad. Ben touchpad kullanmıyorum  ama kullandığım kısa sürede beni sinir etmeyi başardı. Üründe sağ/sol tıklama butonları yok. Bunun yerine bütün touchpad yüzeyi herhangi bir noktaya tıkladığınızda sol tıklama işlevi görüyor. Ancak bu merkezde iyi iken kenarlarda her zaman algılanmayabiliyor. Sağ tıklama için de sağ alt köşeye tıklanıyor. Bu da her zaman algılanmıyor. Ama güncel touchpad sürücüsünü yüklediğimde sorun azaldı. Ayrıca hassaslık ayarları ile daha iyi duruma getirlebilir sanırım ama ben dediğim gibi touchpad kullanmadığım için uğraşmadım.
  • Pil ömrü çok iyi değil. Ama bu derece güçlü bir makina için bunu olumsuzluk olarak söylemek ne derece doğru olur bilemiyorum. Yine de Internet kullanımında 3 saat rahatlıkla gidiyor.




Resimler...















































































































Yorumlar

Twitter

item